Porady - pytania i odpowiedzi

2014-01-20 12:02 autor: bacha52

4 434 odsłon

grzyby suszone,przepisy

Doatałam wprezencie suszone rydze(mielone),czy ktoś zna przepis do czego można je wykorztstać?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2014-01-20 14:09 autor odpowiedzi: Eska1954

    Ugotuj i dodaj do kotletów mielonych.Robiłam takie z dodatkiem suszonych grzybów,więc myślę,że rydze tym bardziej się nadadzą.

    Oceń odpowiedź 3 12

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-20 15:54 autor odpowiedzi: angru46

    Mozna wszystko z tego zrobic.Pierożki /przyprawic tak jak farsz do uszek./ dołożyc do nalesniow oczywiscie / odpowiednio przyprawić/ wykonac klopsiki z dodatkiem miesa,.To rzecz gustu i smaku. Smacznego!

    Oceń odpowiedź 1 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-20 16:04 autor odpowiedzi: angru46

    Ja grzybki zbierałem u siebie w ogrodzie ,Odpady po zbieranych grzybach lesnych . rydzach ,maslakach.kozakach itp. podsypuje w ogrodzie pod brzozy swierki czy modrzewie i zbieram na drugi rok u siebie, a na łace posypuje koński nawóz i mam pieczarki.Nie trzeba szukac  i kupowac grzybni.

    Oceń odpowiedź 1 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-22 14:58 autor odpowiedzi: anatol61

    można stosować jako dodatek do sosów,przyprawę do farszu,dodatek smakowy do zup.

    Oceń odpowiedź 1 10

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-26 14:00 autor odpowiedzi: smiling

    mielone - to w sam raz do sosów lub do zupy grzybowej a właściwie pieczarkowej  a ja rydze kiszę  i oczywiścieteż jem z patelni świeże na masełko , solę je delikatnie i takie spożywam smaczne  tym pytaniem mam pełno silny w ustach



    10dkg pieczarek
    1 cebula
    śmietana
    susz grzybowy mielony
    sól
    pieprz

    ja podsmażam cebulkę z pokrojonymi pieczarkami na masełku a mielony susz grzybowy zalewam nie dużą ilością wody tak by była gęsta papka i pozostawiam . Podsmażone pieczarki wraz z cebulą zalewam wodą  dodaję gęstą papkę z grzybów i zagotowuję doprawiam do smaku nie używam mąki bo to zadanie przejmują suszona " mąka "grzybowa


    smiling zaktualizował/a odpowiedź 2014-02-26 14:02
    możesz dodawać je prawie do każdej potrawy jeśli lubisz  do bigosu byłyby idealne ,barszczyku czerwonego no do wszystkiego - chyba do zupy mlecznej nie:-))
    smiling zaktualizował/a odpowiedź 2014-02-26 14:04
    dodaj śmietanę

    Oceń odpowiedź 2 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-03-31 20:36 autor odpowiedzi: smiling

    możesz zrobić wspaniały sos grzybowy

    Oceń odpowiedź 1 0

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Warzywa i owoce

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Tematy

Poprzednie pytania