Szukaj pytań i odpowiedzi

mamy 10 219 porad!

Wpisz szukane słowa:

Np. emerytura, ZUS, uniwersytet trzeciego wieku
zobacz popularne tematy

Wyniki wyszukiwania

  • Jaka jest dieta w pochp

    Odpowiedź udzielona: 2014-02-18 21:36 kategoria: Zdrowa dieta

    Sama cierpię na tą chorobę i staram się stosowac do tego co znalazłam w internecie:
    Po zdiagnozwowaniu POChP lub innej przewlekłej choroby płuc powinno się przestrzegać następujących zasad żywieniowych:

    Utrzymanie prawidłowej masy ciała
    Jeśli pacjent ma nadwagę, jego serce i płuca muszą pracować ci... [ czytaj całość ]

  • Czy i w jaki spsób dorabiacie sobie do emerytury?

    Odpowiedź udzielona: 2014-02-01 20:21 kategoria: Finanse: pozostałe

    Widzę, że emerytura traktowana jest jako duże nieszczęście. Trzeba się męczyć, dorabiać aby przeżyć. Pracować dużo i ciężko bo tylko to nam zostaje. A może emerytura może być czasem, kiedy robimy to na co nie miliśmy czasu przez całe życie. Pewnie, że pieniądze są ważne ale o to można było zadbać pr... [ czytaj całość ]

  • Co zrobić z dorady?

    Odpowiedź udzielona: 2011-09-19 00:02 kategoria: Ryby i owoce morza

    Dorada świetna ryba, od dawna znana i ceniona w kuchni śródziemnomorskiej (w starożytnej Grecji była rybą poświęconą Afrodycie). Ma delikatne i soczyste mięso, które łatwo odchodzi od ości, nadaje się więc także dla "rybnych niejadków'.Doradę można robić na wiele różnych sposobów. Bardzo dobrym rozw... [ czytaj całość ]

  • Reumatoidalne zapalenie stawów - jaka dieta?

    Odpowiedź udzielona: 2014-02-11 01:05 kategoria: Choroby, Objawy, Leczenie

    Jaka jest najlepsza dieta na reumatoidalne zapalenie stawów
    Z jadłospisu koniecznie trzeba wyeliminować te pokarmy, które zaostrzają objawy, a dzięki temu można złagodzić dolegliwości na tyle, aby stopniowo zmniejszyć dawki, a z czasem nawet całkowicie odstawić leki przeciwzapalne, oczywiście każdą ... [ czytaj całość ]

  • Lekki sos czosnkowy

    Odpowiedź udzielona: 2011-08-07 08:58 kategoria: Dania dietetyczne

    My w domu jemy sos na bazie jogurtu greckiego z Lidla. Trzeba go trochę więcej posolić. Ważne jest, żeby zrobić go 1 dzień przed jedzeniem, jak się przegryzie jest super.
    W ogóle jestem fanem sosu czosnkowego i zwykle mam w lodówce przygotowany cały pojemnik. Nadaje się do spożycie około tygodnia.   [ czytaj całość ]

Zadaj pytanie

Nie znalazłeś interesującego Cię zagadnienia? Zadaj pytanie!



Na skróty

REKLAMA

Najczęściej szukane

Ostatnio zadane pytania

Tematy