PROFIL DZIDKAHT

  • WSZYSTKIE WYRÓŻNIONE EKSPERCKIE OCENIONE POZYTYWNIE NEGATYWNIE
  • ODPOWIEDZI Z KATEGORII: PRZETWORY [ pokaż wszystkie ]

  • Pytanie zadane: 2013-11-11 00:39 przez gajmar

    Przepis na aronię

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA DZIDKAHT:

    NALEWKA.
    3 litry wody2 kg aronii400 liści wiśni2 kg cukru1 litr spirytusu1 kwasek cytrynowy (20 g)
    Aronie i liście umyć. Następnie aronie z liśćmi zalać zimną wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut.  Odstawić na 24 godziny, przecedzić i dodać kwasek cytrynowy. Następnie dodać spirytus i rozlać do ... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Przetwory

  • Pytanie zadane: 2013-08-12 19:42 przez bbuubbaa

    Jak zrobić brzoskwinie w syropie

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA DZIDKAHT:

    1 kg brzoskwiń (nie bardzo dojrzałych)
    ½ l wody
    ½ kg cukru
    Z wody i cukru przygotować syrop – gotować około 10 min.
    Brzoskwinie włożyć do garnka lub miski, zalać wrzącą wodą na kilkanaście sekund – przelać zimną wodą. Zdjęć skórkę, przekroić na pół wyjmując pestki. Włożyć do słoików, zalać syropem, ... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Przetwory

  • Pytanie zadane: 2013-11-10 15:00 przez syrenka

    Jak zrobić domowy ocet jabłkowy?

    ODPOWIEDŹ UŻYTKOWNIKA DZIDKAHT:

    Kilka jabłek, - umyć je - pokroić na małe kawałeczki razem ze skórką i gniazdami nasiennymi. Wsypać  do słoika i zalać przegotowaną wodą z dodatkiem cukru, w proporcji jedna łyżeczka cukru na jedną szklankę wody. Naczynie  zamknąć gazą i odstawić na 4  tygodnie, aby owoce sfermentowały. Od czasu do ... [ pokaż całą odpowiedź ]

    kategoria: Przetwory



Na skróty

REKLAMA



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie