Porady - pytania i odpowiedzi

2013-11-14 16:59 autor: gajmar

3 374 odsłon

Przekąski

Proszę o wypróbowane przepisy na szybkie przekąski (na słono lub ostro) pasujące do piwa.

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2013-11-14 17:46 autor odpowiedzi: dabb

    Deska różnych serów, kabanosy, pogryzki z ciasta fransuskiego, tzn:
    opakowanie mrożonego ciasta francuskiegi, 5 dag ostrego sera żółtego, jajko. Ciasto rozwałkować grubość 0,5 cm, posmarować rozkłóconym jajem. Połwę placka posypać serem, przykryć drugą połową i lekko rozwałkować, by obie części się skleiły. Ciasto pokroić w cienkie paski, uformować dowolnie i piec w temp. 200-220 stopni, aż się zrumieni (6-7min).

    Dp paluszków, krakersów oraz przegryzków można zrobić różne dipy, pomidorowy, serowo-orzechowe, itp. Możliwości jest dużo.

    Z ciasta francuskiego można zrobić pierożki ze szpinakiem, fetą i czosnkiem.

    Kulki serowe z orzechami, natką pietruszki. Starty ser zmieszać z masłem, uformować kuleczki i obtoczyć w panierce z natki pietruszki i orzechów włoskich.

    Oceń odpowiedź 0 1

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-14 17:50 autor odpowiedzi: gajmar

    Dzięki za podpowiedź, z ciasta francuskiego robię różności, ale reszte wypróbuję :)

    Oceń odpowiedź 0 4

    skomentuj | odpowiedz

  • 2013-11-14 22:01 autor odpowiedzi: konto usunięte

    Możesz też zrobić koreczki lub tartinki na krakersach[ smarujemy krakersy serkiem topionym i kładziemy wędlinę i plasterki ogórka, czy pomidora.

    Oceń odpowiedź 0 3

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-23 13:55 autor odpowiedzi: bacha52

    Koniecznie z dodatkiem różnego rodzaju serów,no i lekko słone

    gajmar skomentował/a odpowiedź 2014-01-25 16:07

    Nie wiem za co tyle pozytywnych ocen, może jest w tej odpowiedzi jakaś rewelacja, której nie rozumiem?

    Oceń odpowiedź 0 16

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-01-31 20:23 autor odpowiedzi: Izabelka.p25

    Moją najczęstszą przekąską są zapiekanki grzane w piekarniku:

    -kroje ser, szynkę w kostkę i robię kanapki, które wstawiam do nagrzanego piekarnika. Ser jest rozpuszczony a szyneczka chrupiąca - kocham te smak ;-) 

    -po zatym do piwa idealne są orzeszki ziemne.

    -Czasami robię koreczki. Paprykę, ser żółty, boczek, ogórka i pomidory kroję w dosyć grubą kostki. Wszystko nadziewam na wykałaczki. Można dodać oliwki. Szybka i smaczna przekąska.

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-23 14:35 autor odpowiedzi: smiling

    słone paluszki

    Oceń odpowiedź 0 0

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Przekąski

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania