Porady - pytania i odpowiedzi

2015-07-17 21:19 autor: krzysztofpoznan

4 755 odsłon

Morfologia krwi u alergika

Witam mam 27lat. trenuje sport, jestem alegrikiem pyłki traw zboze pleśnie tyle pamietam . dzis zrobiłem morfologie krwi ob i się zaniepokoiłem bo nie wszystko wyszło w normie.

Leukocyty        5,9     K/µl 4,0 — 10,0Erytrocyty        5,71   M/µl 4,10 — 6,20 Hemoglobina      17,0     g/dl 14,0 — 18,0 Hemoglobina [mmol/l]      10,55   mmol/l 8,69 — 11,17 Hematokryt      52,0     % 40,0 — 54,0MCV      91,0     fl 77,0 — 95,0 MCH      29,9     pg 27,0 — 34,0 MCHC      32,8     g/dl 32,0 — 36,0 RDW      13,5     % 11,5 — 14,0Płytki krwi    218        K/µl 150 — 450 PCT ↓        0,20   % 0,20 — 0,50 PDW      15,3     % 8,0 — 18,0 MPV        9,0     fl 8,0 — 12,0Rozmaz automatyczny NEU%      48,2      % 45,0 — 70,0 NEU        2,83   K/µl 2,50 — 5,00 LYMPH%      34,5     % 20,0 — 45,0 LYMPH        2,02   K/µl 1,50 — 3,50 MON% ↑      11,6     % 1,0 — 10,0 MON        0,68   K/µl 0,05 — 1,95 EOS% ↑        5,5      % 1,0 — 5,0 EOS        0,32   K/µl 0,04 — 0,40 BASO%        0,2     % 0,0 — 1,0 BASO ↓        0,010 K/µl 0,020 — 0,100 Odczyn Biernackiego (C59)        2,0     mm < 10,0  PROSZE O ODP

[ porady z tej kategorii ]

Zobacz także

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Podobne pytania

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Badania i diagnostyka

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Artykuły

Tematy

Poprzednie pytania