Odpowiedź udzielona: 2014-02-06 21:54 kategoria: Zdrowa dieta
...e składnikiem witamin, składników mineralnych oraz błonnika, który opużnia wchłanianie cukru i obniża jego poziom cukru we krwi. Warto jeść pomidory, szparagi, rzodkiewkę, brokuły, sałatę, cykorię. Najlepiej jeść surowe gdyż po obróbce termicznej zwiększa się ich indeks glikemiczny.
Jeśli chodzi o o...
[ czytaj całość ]
Odpowiedź udzielona: 2014-03-05 01:35 kategoria: Zdrowa dieta
...w diecie niskotłuszczowej: mleko 2%, chudy twaróg, jaja (2szt.), cielęcina, wątroba, wołowina, drób, dorsz, kapusta, pory, rzepa, rzodkiewka, selery, szparagi, agrest, cytryny, pomarańcze, truskawki, jabłka, pomidory, dynia, fasolka szparagowa, marchew, sałata zielona, szpinak, buraki, brukwie, cebu... [ czytaj całość ]
Odpowiedź udzielona: 2015-07-15 17:42 kategoria: Ogród warzywny
...-IV Wysiew do gruntu brak Sadzenie V-VI Zbiory VII-VIII-IX
Szalotka
Wysiew w pomieszczeniu brak Wysiew do gruntu brak Sadzenie III-IV Zbiory V-VI-VII
Szparagi
Wysiew w pomieszczeniu III Wysiew do gruntu IV Sadzenie IV oraz VIII-IX Zbiory IV-V
Szpinak
Wysiew w pomieszczeniu brak Wysiew do gruntu III ...
[ czytaj całość ]