Odpowiedź udzielona: 2014-02-08 23:48 kategoria: Zdrowa dieta
Dieta powinna być bogata w węglowodany złożone i błonnik, czyli w produkty zbożowe z mąk razowych, warzywa do każdego posiłku, rośliny strączkowe i owoce. Bardzo ważne jest wprowadzenie do jadłospisu ryb, szczególnie morskich. Zawierają one kwasy omega-3, które korzystnie wpływają na poziom choleste... [ czytaj całość ]
Odpowiedź udzielona: 2014-02-11 01:07 kategoria: Zdrowa dieta
...akowy zastępują tłuszcze mięsne. Po trzymiesięcznej kuracji należy z mięs jeść tylko ekologiczne kurczaki, indyki, króliki i ryby oraz kasze, rośliny strączkowe, warzywa i owoce. Uwaga! Stosując dietę, nie rezygnuj z leczenia i skontaktuj się z lekarzem!
Przepis na zioła detoksykacyjne
Stołową łyżkę...
[ czytaj całość ]
Odpowiedź udzielona: 2014-02-11 01:05 kategoria: Choroby, Objawy, Leczenie
...zwykle wskazane są krótko gotowane, czy nawet surowe warzyw, typu: sałata, kapusta, ogórki, por, brokuły, marchew, buraki, seler, pietruszka, warzywa strączkowe i kiełki. Jeśli chodzi o owoce to powinno się spożywać borówki, żurawinę, ciemne winogrona, jagody, czarną porzeczkę oraz czerwone jabłka. ... [ czytaj całość ]