Odpowiedź udzielona: 2014-02-23 03:51 kategoria: Ciasta
... dzielimy ciasto na trzy części. Wałkujemy placki i pieczemy oddzielnie w temp. 200 st C przez 25 min. Studzimy placki i przekładamy je dowolną masą, kajmak, powidła śliwkowe. Przykrywamy papierem i obciążamy deseczką. Przed podaniem można piernik polukrować i ozdobić bakaliami.
Uwaga piernik po up...
[ czytaj całość ]
Odpowiedź udzielona: 2014-02-28 18:04 kategoria: Ciasta
...emy na osobnej natłuszczonej blasze. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez ok. 25 minut. Po ostygnięciu przekładamy placki masą marcepanową, orzechową, kajmakową lub powidłami śliwkowymi. Przykrywamy pergaminem i obciążamy deseczką. Piernik możemy polukrować i ozdobić bakaliami. Piernik ma to do siebi... [ czytaj całość ]