Kobiety, które zachodzą w ciążę w wieku powyżej 40 lat, są narażone na wyższe ryzyko udaru mózgu i zawału serca w późniejszym okresie życia niż panie, które zostawały matkami w młodym wieku.
Nie warto wyrzucać pestek awokado, mogą się przydać, mają bowiem wiele dobroczynnych składników. Dobrze jest je wykorzystywać, by móc liczyć na lepsze zdrowie.
Kapusta jest popularnym produktem naszych kuchni, bo stanowi składnik wielu potraw z polskiego menu, jest niezbędna do przygotowania gołąbków, bigosu, wielu surówek, rodzaju farszu do pierogów, etc. Warzywo ma jednak rozmaite zastosowania.
Dieta śródziemnomorska jest szczególnie dobra dla serca. Uczeni z Uniwersytetu Harokopio w Atenach przeprowadzili badania, z których wynika, że może zmniejszyć ryzyko chorób serca aż o połowę.
Grejpfruty są smaczne i zdrowe, a ponieważ od lat już znajdują się na naszych sklepowych półkach, Polacy coraz chętnie po nie sięgają. Zobacz, jakie niezwykłe zastosowania mogą mieć te owoce.
Dynia jest przydatna nie tylko w Halloween. Ze względu na ważne wartości odżywcze warzywo powinno częściej gościć na naszych stołach. Szczególnie cenione jest za istotną zawartość witaminy C.
Są dość popularne na naszych stołach, ale jeśli ktoś rzadko je sobie serwuje, powinien przeczytać poniższe informacje i znaleźć motywację do umieszczenia jaj w diecie.
Walka z zaburzeniami snu często wymaga zmiany określonych nawyków, a nawet stylu życia. Czasem jednak jest nieskuteczna ze względu na zażywane leki. Niektóre medykamenty wzmagają problem bezsenności.