Porady - pytania i odpowiedzi

2011-07-01 16:54 autor: Ida Marzec

19 749 odsłon

Co zrobić, aby pieczarki po ugotowaniu pozostały białe?

jak zrobić, by pieczarki w gotowaniu pozostały białe?

[ porady z tej kategorii ]

UDZIELONE ODPOWIEDZI

  • 2011-07-03 16:34 autor odpowiedzi: BeataSz

    Z tego co słyszałam należy je po pokrojeniu skropić sokiem z cytryny lub gotować w lekko kwaśnej wodzie. Niestety nigdy tego sposobu nie wypróbowałam, więc nie jestem w stanie napisać, czy działa, bo mi nie przeszkadza to, że ciemnieją.

    Ocena odpowiedzi 0 10

    skomentuj | odpowiedz

  • 2014-02-26 14:27 autor odpowiedzi: smiling

    Aby pieczarki zachowały swój kolor należy wkładać je do lekko osolonej wrzącej wody.

    Ocena odpowiedzi 3 5

    skomentuj | odpowiedz

Zobacz także

DODAJ ODPOWIEDŹ:

Powiadom mnie emailem, gdy ktoś jeszcze odpowie na to pytanie

ZOSTAŃ EKSPERTEM

ZOBACZ PODOBNE PYTANIA

Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.



Na skróty

REKLAMA

Szukaj pytań i odpowiedzi



Zadaj pytanie

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Zadaj pytanie w kategorii Warzywa i owoce

Eksperci radzą

Ostatnio zadane pytania

Ostatnio udzielone odpowiedzi

Tematy

Poprzednie pytania