Liczba wyników: 48
Wzbogacenie codziennej diety o tran pochodzący z wątroby dorsza może pozwolić na ograniczenie ilości przyjmowanych leków.
Czasy, kiedy tran był obowiązkowym elementem uzupełniającym prawidłową dietę przedszkolaków dawno minęły. Dziś nikt już nie gania maluchów z łyżką nieładnie pachnącej substancji o żółtawym odcieniu, której smak pozostawia wiele do życzenia. Być może dlatego wielu dorosłych zapomniało, jak cenne właściwości kryje ona w sobie.
Dobrze znany tran to sprawdzony sposób na wzmocnienie odporności. Tran wzmacnia odporność na ataki bakterii i wirusów, jest niezastąpiony w okresie wytężonej pracy umysłowej i fizycznej oraz dla zdrowia dzieci, dorosłych a także seniorów.
Ból głowy, osłabienie, wyczerpanie, obniżenie odporności i rozdrażnienie stanowią towarzyszące przesileniu, jednak można im zaradzić stosując kilka sprawdzonych trików. Po pierwsze, niezwykle istotna w tym okresie jest aktywność fizyczna. Najczęściej rekomenduje się umiarkowany wysiłek, np. ruch na świeżym powietrzu.
Ciężkie chrapanie i bezdech są związane z wcześniejszym osłabieniem zdolności poznawczych.
Jesienią często zapadamy na różnego rodzaju infekcje. Wielu z nas traktuje je jako nieodłączny element tej pory roku, jednak dzięki preparatom wzmacniającym odporność możemy skutecznie obronić się przed niebezpiecznymi wirusami i przeziębieniami. Teraz do gamy znanych już środków takich jak echinacea czy tran dołączył nowy – olejek pichtowy.
Ostatnio zdarzają mi się częste przeziębienia w trakcie, których unikam wychodzenia z domu. Chciałabym więc udzielić mojej córce pełnomocnictwa do konta, by mogła wypłacać z niego pieniądze i w moim imieniu dokonywać płatności. Czy taka operacja wymaga wielu formalności? Czy córka musi spełniać określone wymogi?
Mięta pieprzowa może pomóc w trudnościach w połykaniu jedzenia i niekardiologicznym bólu w klatce piersiowej, którego doświadczają niektórzy pacjenci z zaburzeniami przełyku.
Niestrawność to powszechny problem, zdarza się każdemu od czasu do czasu. Jej główny objaw to to uporczywy lub nawracający ból czy też dyskomfort w górnej części brzucha. Jakkolwiek dolegliwość może być spowodowana innymi podstawowymi schorzeniami, często wpływają na nią niewłaściwe nawyki żywieniowe, np. zbyt obfite posiłki.
Czosnek - ludzie albo kochają, albo nienawidzą jego smaku, ale jedno jest pewne, nikt nie lubi zapachu oddechu po zjedzeniu tego warzywa. Teraz znaleziono nowe rozwiązanie problemu halitozy.
Większa ilość węglowodanów prostych w diecie to mniej atrakcyjny wygląd