Liczba wyników: 4556
Najbardziej popularne letnie sporty to wciąż: siatkówka, plażowa piłka nożna, bieganie czy badminton. Warto złamać tę konwencję i spróbować czegoś zupełnie nowego - ćwiczeń mięśni dna miednicy.
Duży wpływ na metabolizm naszego organizmu ma to, jak się odżywiamy. „Dieta zachodnia” rozumiana jako spożywanie małych ilości owoców, warzyw, a dużych ilości produktów przetworzonych, tłuszczu pochodzenia zwierzęcego i czerwonego mięsa sprzyja występowaniu zaburzeń metabolicznych (cukrzyca, nadciśnienie, dyslipidemie), a także nadwadze czy otyłości. Co zrobić, aby wspomóc zwalniający z wiekiem metabolizm?
Mięśnie dna miednicy, zwane także mięśniami Kegla, z upływem lat słabną. Proces ten nasila się ze względu na przebyte porody, ciężką pracę fizyczną, stres czy nieprawidłowy styl życia. Skutkiem osłabienia mięśni dna miednicy są problemy z niewłaściwą postawą, bólami pleców oraz nietrzymaniem moczu.
W starszym wieku mamy mniej siły i łatwiej o upadek. Wszystko dlatego, że zmniejsza się masa mięśniowa, a to z kolei z tego powodu, że duże obszary tkanki mięśni tracą właściwe połączenie z układem nerwowym. Być może, poprzez odpowiednie ćwiczenia, da się tego uniknąć.
Pandemia COVID-19 sprzyjała siedzącemu trybowi życia, tymczasem trening jest konieczny, bo dobrze się czuć i zachować ciało w optymalnej formie. Przy planowaniu ćwiczeń warto pamiętać o pomijanych często mięśniach rdzenia.
Coroczna akcja „Dry January', czyli „Suchy styczeń" ma na celu promowanie ograniczenia spożycia alkoholu. Przedsięwzięcie obejmuje rezygnację z napojów wyskokowych przez cały miesiąc. Warto się przyłączyć - efekty są zaskakująco dobre dla zdrowia, mówią lekarze.
Wielki Wąż 2014 dla „Ostrej randki”. Większość nagród przypadła filmom „Last Minute” i „Tajemnica Westerplatte” - takie są rezultaty trzeciej edycji polskich antynagród filmowych.
„Wiadomości" TVP zanotowały najwięcej wpadek spośród telewizyjnych serwisów informacyjnych - wynika z comiesięcznego raportu „Cztery Stacje" opracowanego przez PRESS-SERVICE Monitoring Mediów.
Coraz lepiej znamy się na kawie. Koneserzy rozmawiają o mieszankach, aromacie, nutach smakowych i kolorze cremy. Wciąż jednak popełniamy gafy, które mogą prowadzić do nieporozumień między klientem a obsługą lokalu. Jakie błędy mają miejsce najczęściej?
W 2007 roku londyński muzyk uliczny na detoksie na wycieraczce sąsiadów znajduje... przyjaciela. Rudego, futrzastego i opiekuńczego. „Bob był najlepszą rzeczą jak przytrafiła mi się w życiu” - pisze Bowen o swoim kocie.