Liczba wyników: 2
Za kilka dni – 11 stycznia obchodzić będziemy Dzień Wegetarian. To święto osób, które świadomie podjęły decyzję o rezygnacji z jedzenia mięsa ze względów etycznych. Z badań Instytutu Badania Opinii Publicznej Homo Homini przeprowadzonych w 2013 roku wynika, że 3,2 procent Polaków to jarosze. Na czym polega dieta i filozofia wegetarian tłumaczy Agnieszka Piskała z programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.
Choć ostatnio pogoda wyraźnie nas rozpieszczała, to trzeba liczyć się z tym, że jesienne chłody jednak nadejdą. Krótsze dni, brak słońca i niższa temperatura na dworze wpływają dość wyraźnie na nasze samopoczucie. W tej sytuacji warto sięgnąć po większą dawkę energii zawartą w potrawach. Nie chodzi bynajmniej o ich większą kaloryczność, a o rozgrzanie jesienią organizmu od wewnątrz.
Większa ilość węglowodanów prostych w diecie to mniej atrakcyjny wygląd