Dodano: 2011-04-17 03:25
Autor:
glicynia
Kategoria: Mięso i drób
Pieczeń świąteczna - co na Wielkanoc?
Czy na Wielkanoc można podać indyka (pierś) czy raczej bardziej tradycyjnie coś wieprzowego? Przyjeżdżają nam goście zza granicy i chciałabym pokazać im jak wygląda tradycyjne jedzenie wielkanocne. Nie mam problemów z innymi rzeczami tylko z głownym daniem właśnie... Może ktoś mi coś doradzi?
UDZIELONE ODPOWIEDZI
-
2011-07-25 21:48
Kuchcik
Wieprzowina dzisiaj jest małooryginalna. Mięso indycze lub drobiowe, a może nawet wołowina czy cielęcina, na pewno na naszym stole będą wyglądały wyśmienicie. Przepisów na przygotowanie mięs w internecie jest bardzo wiele.
-
2014-01-19 21:56
Eska1954
Jak najbardziej można podać pieczoną pierś indyka
-
2014-02-28 22:17
smiling
u mnie w domu nie robi śię indyka, pieczona szynka którą można podać na zimno jak i gorąco
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje
dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania
zamieszczanych porad.