Dodano: 2013-08-28 13:42 Autor: janina_wol Kategoria: Zdrowa żywność
2013-08-30 18:19 maluna
Uważam, że nie jest zdrowa, bo jest genetycznie modyfikowana,
a poza tym, po co jeść soję skoro jest tyle zdrowszej żywności?
2013-11-11 00:00 dzidkaht
Soja jest bezpieczna dla każdego jeżeli stosuje ja w odpowiednich ilościach.
Soja dostarcza pełnowartościowego, a zarazem znacznie tańszego od zwierzęcego, białka. Jest bogatym źródłem węglowodanów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, potasu, magnezu, żelaza, fosforu i wapnia. . Dzięki dużej zawartości substancji przeciwutleniających i fitoestrogenów, zmniejsza też ryzyko zachorowania na miażdżycę, choroby serca i nowotwory.
2014-01-15 12:20 loczek855
2014-01-24 20:37 anatol61
2014-01-25 11:56 bacha52
2014-01-25 12:09 bacha52
2014-01-25 13:01 Eska1954
2014-01-25 13:53 Eska1954
2014-02-27 12:09 smiling
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.