Dodano: 2012-03-16 14:37 Autor: Mira Kategoria: Ciasta
2012-03-29 11:43 abigaj
2012-04-01 13:21 Kuchcik
A fe, biszkopt z takimi "jajkami"
2013-11-10 09:11 dabb
2014-03-05 14:19 smiling
2015-07-04 04:55 smiling
2015-07-16 18:02 smiling
Wszystko razem mieszamy, uzyskując jednolitą masę i przekładamy do przygotowanej formy. Do masy możemy dodać bakalie.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i pieczemy około 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy czy jest upieczone, w razie czego zostawiamy ciasto w piecu na jakieś 5-10 minut.
Po wystudzeniu możemy zrobić polewę (ja tego nie robię; smakuje mi bez polewy) lub posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego!
Publikowane w serwisie porady mają charakter edukacyjny i nie mogą być traktowane jako profesjonalne konsultacje dotyczące konkretnych przypadków. Redakcja ani wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wykorzystania zamieszczanych porad.